Kastanjes op het schoolplein

Kastanjes

Herfst, herfst, wat heb je te koop? 100 kilo bladeren op een hoop, zakken vol met wind en kastanjes!

Onder de grote kastanjeboom op het schoolplein liggen honderden kastanjes. De herfst is officieel begonnen en de kleuters en peuters genieten zijn al druk bezig met het zoeken van kastanjes. Sommige zitten zelfs nog in de bolster. Heel bijzonder om dat met elkaar te bekijken!

De natuur verandert zo mooi in de herfst. Doordat ons schoolplein omringd is met hoge bomen en ander groen kunnen we hier optimaal van genieten.

Nieuwe speeltoestellen

Het leuke is ook dat afgelopen week de speeltoestellen geplaatst zijn. Zo hebben we inmiddels een echte buitenkeuken waar de heerlijkste gerechten in gemaakt worden met zand, modder, kastanjes, takken en bladeren. Lekker smullen!

In de zitkuil is een podium geplaatst, waar buitenlessen gegeven worden en al het mooist wat de herfst te bieden heeft bekeken wordt. Later in het najaar komt in het midden van het podium nog een boom voor extra schaduw in de zomer en nog meer natuurschoon in de herfst.

In het midden van het plein staat de eyecatcher en van vele kinderen de favoriet: het grote klimtoestel. Klimmen op de touwladder, lopen over de touwbrug om vervolgens omhoog te klauteren naar het plateau en via de brandweerpaal weer veilig met beide benen op de grond te komen.

Kortom: speelplezier voor jong en oud!

‘Juf, kijk eens wat ik heb gevonden! Mijn hele emmer is vol!

Kleuter uit de onderbouw

Scroll naar boven